IZMENJAVE

Home  /  IZMENJAVE

IZMENJAVE

Ali si tudi ti odločen/a, da se boš v študentskih letih udeležil/a vsaj ene izmenjave? Ne veš, ali je zate prava Španija, Norveška ali morda Mehika?

Marsikatera članica DŠPV se je odločila enako in se podala na pot čez meje Slovenije. Ker v društvu spodbujamo prenos znanja in izkušenj med študenti in študentkami, smo se odločile, da pripravimo DŠPV “Tripadvisor” – z vami bomo delile nasvete, namige, izzive in občutke, ki vam bodo pomagali izbrati pravo destinacijo in se čim bolje pripraviti na odhod na izmenjavo, ki vam bo zagotovo polepšala študentska leta.

DUNAJ
Petra Cirar
DUNAJ Wirtschaftsuniversität Wien
Petra se je odločila, da bo zimski semester preživela na WU Wien. Na Dunaju je ugotovila, da wifi ni tako samoumeven in da božični Dunaj ponuja čudovite koncerte in stojnice. Želiš izvedeti več?
Več o izmenjavi

OSLO
Stela Habjan
OSLO BI Norwegian Business School
Stela je svoj mednarodni semester preživela na severu na BI Norwegian Business School. Severni sij, plaže, huskyji in nova spoznanstva se slišijo odlično, zato te vabimo, da si prebereš več o njenih nepozabnih doživetjih!
Več o izmenjavi

AMSTERDAM
Manja Kopušar
AMSTERDAM Universiteit van Amsterdam
Manja se je na izmenjavo podala v pisani Amsterdam, kjer je bila presenečena nad multikulturnostjo, navdušena nad visokokvalitetnim študijem in odkrivala lepe nizozemske kotičke. Te zanima več?
Več o izmenjavi

STELLENBOSCH
Eva Čeperlin
STELLENBOSCH Stellenbosch University
Eva je v letu 2020 ljubljanske klopi zamenjala za južnoafriške. Tam je obiskovala vinske festivale, navijala na rugby tekmi in obiskala plažo Boulders Beach, kjer je pozdravila tudi pingvine. Kaj je bil zanjo največji kulturni šok in kaj je prvič poskusila? Preberi več. 😉
Več o izmenjavi
PORTO
Manja Kopušar
PORTO Universidade Católica Portuguesa (UCP)
Manja se je tokrat odločila, da semester preživi v toplem Portu. Obiskala je prelepe sosednje kraje in se sprehajala ob reki Douro. Kaj vse je prvič poskusila in kaj je največji kulturni šok, ko obiščeš Portugalsko, si lahko prebereš v novički.
Več o izmenjavi
SANKT PETERBURG
Karolina Rakovec
SANKT PETERBURG Graduate School of Management, Sankt Peterburg State University
Pri Karolinini odločitvi zagotovo ni pretehtalo vroče podnebje, saj se je odločila za mrzlo Rusijo polno toplih ljudi. Tam je raziskovala njihovo kulturo, navade in si privoščila res dobro vodko. Kaj vse te čaka v Sankt Peterburgu, si lahko prebereš v novički.
Več o izmenjavi
BORDEAUX
Karin Oven
BORDEAUX Kedge Business School
Odločitev, da se odpravi v Bordeaux, je Karin sprejela zaradi svoje ljubezni do Francije in francoske kulture. Tam je izpopolnila svoje znanje marketinga in francoščine, saj se Francozi redko poslužijo angleščine. Kakšna je bila njena študijska izkužnja in kaj ti svetuje pri obisku Francije, si preberi v novički.
Več o izmenjavi
INNSBRUCK
Eva Veselič
INNSBRUCK Management Center Innsbruck
Tudi Eva se je odločila, da semester preživi v sosednji Avstriji. Innsbruck je bila zanjo dobra izbira, saj ji je omogočal veliko časa preživetega v naravi, smučanja in poskušanja avstrijske kulinarike. Kje je prespala noč in kaj ti lahko svetuje glede fakultete, si lahko prebereš v njeni novički.
Več o izmenjavi
RIM
Katarina Jelačin
RIM LUISS – Libera Università degli Studi Sociali Guido Carli
Da bi doživela pristno južnoitalijansko izkušnjo, se je Katarina odločila, da semester preživi v vročem Rimu. Ta ne ponuja le okusnih testenin in Trevi fontane, ampak tudi manj poznana, a pristna doživetja. Kaj vse je Katarina odkrila v skrivnostnem Rimu, si lahko prebereš v novički.
Več o izmenjavi
HANNOVER
Eva Veselič
Hannover Leibniz Universität Hannover
Eva meni, da je Hannover najboljša izbira za študijsko izmenjavo v Nemčiji. Tam lahko uživaš v raznovrstnih sejmih, druženju z Erasmus študenti in odličnem pivu. Kaj vse lahko odkriješ v Hannovru in kaj morda ni najboljša lastnost Leibniz Universität pa si lahko prebereš v njenem poročilu.
Več o izmenjavi
BORDEAUX
Ajda Ocvirk
BORDEAUX Kedge Business School
Francija je veliko več kot le Pariz. Tega se dobro zaveda tudi Ajda, ki jo je Bordeaux pred tremi leti tako navdušil, da se je želela vrniti in izkusiti še njegov študentski utrip. Vino, ostrige in surfanje so tri stvari, ki jih je izpostavila. Katera lastnost Francozev jo je zmotila in kaj je povedala o delovanju fakultete, si preberi v njeni novički.
Več o izmenjavi

MONTERREY
Manja Kopušar
MONTERREY Tecnológico de Monterrey
Manja je jeseni 2019 spakirala kovčke in se odpravila v sončno Mehiko. V Monterreyu je raziskovala novo kulturo, se družila z odprtimi domačini, manjkali niso niti izleti v “cenote”. Kaj ti svetuje ob obisku v Mehiko, si lahko prebereš v novički.
Več o izmenjavi
MAASTRICHT
Eva Jelovčan
MAASTRICHT Maastricht University
Eva je med izmenjavo spoznavala ulice pravljičnega Maastrichta. Izbrana univerza deluje na priznanem “problem-based learning” sistemu, država pa omogoča prelepe izlete, kjer lahko med drugim občuduješ nasade tulipanov. Kaj vse je doživela Eva in zakaj se je tja vrnila na magisterij?
Več o izmenjavi
SHANGHAI
Barbara Vrhovnik
SHANGHAI Tongji University
Barbara je v 2018 spakirala velik kovček in odletena na Kitajsko. V Šanghaju je ugotovila, kako pomembna je tehnologija za preživetje v velemestu, kako zanimiva je kitajska kultura in kako presenetljivo varno se je počutila. Preberi več o njenih dogodivščinah na drugem koncu sveta.
Več o izmenjavi
DUNAJ
Julija Barbič
DUNAJ Wirtschaftsuniversität Wien
Čeprav je Dunaj blizu Slovenije, je možnosti za nora doživetja in lepe znamenitosti ogromno. Tudi Julija si je vzela čas in si ogledala številne parke, koncerte in spoznala čudovite ljudi. Kaj so pozitivne lastnosti Dunaja in kaj je bila njena slaba izkušnja, si preberi v novički.
Več o izmenjavi
MOSKVA
Karolina Rakovec
MOSKVA State University of Management
Karolina je leta 2019 ponovno obiskala Rusijo, tokrat glavno mesto Moskvo. Med izmenjavo je doživela ekstremni ruski mraz in neprijetno rusko birokracijo. Po drugi strani so jo navdušile mestne kavarne in znamenitosti. Kaj ti priporoča, če se odločiš za Moskvo, si preberi v novički.
Več o izmenjavi
OSLO
Patricija Varšek
OSLO BI Norwegien Business School
Patricija je januarja 2022 zbrala pogum in se odpravila v mrzel in zasnežen Oslo. Želela je doživeti skandinavsko kulturo in pri študiju financ združiti svojo numerično in družabno plat. Preberi, kaj se je naučila o Norvežanih in kaj ti svetuje za lažje raziskovanje poledenelih ulic.
Več o izmenjavi
HELSINKI
Metka Pintar
HELSINKI Aalto University School of Business
Tudi Metka je ena tistih, ki je nizke temperature in zasnežene ulice niso prestrašile. Še več, na Finskem je neizmerno uživala, obiskala Božičkovo deželo in ulovila ribo iz poledenelega jezera. Sliši se kot prava zimska pravljica! Želiš izvedeti več o njeni pozitivni finski izkušnji?
Več o izmenjavi
BERLIN
Alma Gluhić
BERLIN Berlin School of Economics and Law
Alma je želela preizkusiti življenje v velikem mestu prepletenem z različnimi kulturami in ljudmi. Alternativni Berlin, ki nikoli ne spi, je bil kot nalašč zanjo. Preberi, kaj je doživela in kaj je obvezna oprema za obisk tega mesta.
Več o izmenjavi

MELBOURNE
Nina Bečejac
MELBOURNE Monash University – Monash Business School
Nina je svojo mednarodno študijsko izkušnjo doživela v (ne tako) topli Avstraliji. Navdušena je bila nad fakulteto, surfanjem in vsemi znamenitostmi, ki si jih lahko ogledaš, zato se je odločila, da se tja vrne. Preberi, kaj vse je počela in kaj ti svetuje.
Več o izmenjavi
INNSBRUCK
Anika Bizjak
INNSBRUCK Management Center Innsbruck, The Entrepreneurial School
Anika je za svoj Erasmus semester izbrala avstrijski Innsbruck. Ta ponuja vse, kar ti srce poželi, od gora do mestnih aktivnosti. Prav tako je spoznala, da ima pandemija na izmenjavi prednosti in slabosti. Te zanima katere? Preberi več.
Več o izmenjavi
BRISBANE
Manja Kopušar
BRISBANE Queensland University of Technology
Sonce, plaže, kenguruji in plavanje z morskimi levi. Dogodivščine vredne premisleka, ko se odločaš, kam bi se podal na izmenjavo. Kaj vse še lahko doživiš v sončnem Brisbanu, ti bo v novički povedala Manja.
Več o izmenjavi
LIZBONA
Maja Šoba
LIZBONA Lisbon School of Economics and Management
Maja je ena tistih, ki se je podala v tople kraje s sončnimi plažami in prijetnim morjem. Lizbona ponuja veliko aktivnosti in je prava za spoznavanje ljudi iz celega sveta. Če te zanima več o izmenjavi v Lizboni, si preberi njeno izkušnjo.
Več o izmenjavi
NOTTINGHAM
Neva Capl
NOTTINGHAM Nottingham Trent University
Neva se je na obisku Nottinghama naučila, da je tam obvezna oprema pretvornik za elektroniko, da je potrebno pozabiti na vožnjo po desni in to, da si želi v Anglijo tudi vrniti. Preberi, kaj vse je doživela in kaj ti priporoča ob odhodu na angleški sever.
Več o izmenjavi
SEUL
Maja Furlan
SEUL Yonsei University
Maja se je v iskanju osebnega in intelektualnega izziva podala v daljno Južno Korejo. Ta ji je predstavljala precejšen kulturni šok, ki ga je omilila s spoznavanjem njihove kulture, hrane in znamenitosti. Kaj vse ponuja Južna Koreja in kakšen pristop do študija lahko spoznaš tam, ti bo obrazložila v novički.
Več o izmenjavi
DUNAJ
Rebeka Plavec
DUNAJ Wirtschaftsuniversität Wien (WU)
Rebeka je v iskanju destinacije za semester v tujini ciljala predvsem na akademsko priznane fakultete. Tako je pristana na WU Wien, kjer se je v zgodovini in vse do danes izobraževal že marsikateri Slovenec/ka. Katere skrite kotičke je odkrila v tem zgodovinskem mestu in katera je “to-go” restavracija, si preberi v njeni novički.
Več o izmenjavi
LEEDS
Katarina Jelačin
LEEDS University of Leeds
Visoko kvalitetna izobrazba na univerzi z bogato zgodovino v državi s prepoznavno kulturo, glasbo in arhitekturo. Katarina se je nekaj mesecev potepala po ulicah angleškega Leedsa, kjer so jo jezili nestalni urniki, veselila pa angleška kuhinja in druženje z novimi prijatelji. Več o njeni pustolovščini v novički.
Več o izmenjavi