SANKT PETERBURG

Home  /  IZMENJAVE  /  SANKT PETERBURG

Letnik in smer študija v času izmenjave: 2. letnik dodiplomskega študija, smer International Business

Na izmenjavi sem bila na: Graduate School of Management, Sankt Peterburg State University, Sankt Peterburg, Rusija, študijsko leto 2017/18

Za Sankt Peterburg sem se odločila, ker sem želela izpopolniti svoje znanje ruščine, bolje spoznati rusko kulturo, njihovo življenje in izkusiti življenje v velikem mestu.

Na izmenjavo ne pozabi vzeti toplih čevljev in plašča.

Na fakulteti mi je bila všeč stavba fakultete za dodiplomski študij, prilagodljivost profesorjev, izjemno dobro organiziran Erasmus Buddy program, uvodni teden in celotna mednarodna pisarna, ugodnosti (karte za metro, gledališče…), ki jih omogočajo, vendar bi lahko uredili študentski dom in jedilnico.  

Ko obiščeš Sankt Peterburg si moraš ogledati balet v enem izmed znamenitih teatrov, se peljati po kanalih, drsati po zamrznjeni Nevi, se udeležiti praznovanja Dneva zmage in Alie Parusa, poleti ostati pokonci vsaj eno belo noč, uživati v starih mestnih kavarnah in se, če je le možno, udeležiti potovanja s Transsibirsko železnico.

Na izmenjavi sem prvič poskusila res dobro vodko v kombinaciji s kislimi kumaricami. 

Zame je bil največji kulturni šok, ker so Rusi izjemno direktni in iskreni, kar včasih deluje rahlo hladno in nevljudno, a so v resnici vedno pripravljeni pomagati in izjemno topli ljudje. 

Moj najljubši spomin iz izmenjave je potovanje s transsibirsko železnico in bele noči.

O sebi sem se naučila to, da se vedno lahko znajdem.

Moj nasvet zate je, da si resno stanovanje začneš iskati po prihodu v mesto in potem v mestu uživaš, kar se da, in predvsem to, greš na izmenjavo.

Kazanska katedrala