Business Brunch: Poslovni bonbon

Home  /  Business  /  Business Brunch: Poslovni bonbon

  • 4386
  • 4386
  • 4386
  • 4386
  • 4386

Business Brunch: Poslovni bonbon

24 marca, 2019No Comments

Za nami je že četrti Business Brunch v tem študijskem letu, ki je tokrat potekal v prostorih Ekonomske fakultete. V četrtek, 21. 3. 2019, smo gostile Lilijano Pahor, se z njo naučile nam še neznanih pravil in načel poslovnega bontona ter se pogovarjale o tovrstni tematiki.

 

Lilijana Pahor je izkušena karierna coachinja in samostojna strokovna sodelavka Borze dela. Zaključila je šolanje za kariernega coacha in šolanje na fakulteti Doba, kjer je dopisno študirala management vseživljenjskega izobraževanja. Zaradi preutrujenosti na vodstvenem položaju v komercialnem oddelku podjetja je bila udeležena v hujši prometni nesreči, po rehabilitaciji pa je ostala brez službe. Po tej neprijetni izkušnji je pristala na Zavodu za zaposlovanje in si kar sama ustvarila delovno mesto na Borzi dela v Mestni knjižnici Ljubljana. S tem projektom, ki zajema različne oblike neformalnega učenja, je želela brezposelnim pokazati pot iz krize. Med drugim vodi tudi delavnice Bližnjica do dela in zaposlitve, kjer udeleženci izvedo, kako najti motivacijo, kako se odpraviti na razgovore o zaposlitvi, na kaj moramo biti še posebej pozorni pri komunikaciji, kako urediti svoje socialno stanje itd. Za promocijo učenja in znanja ji je Andragoški center Slovenije podelil posebno priznanje. Ljudje Lilijano opisujejo kot toplo, prijazno, srčno damo in kot izjemno svetovalko ter strokovno delavko. Ker razume stiske brezposelnih, ker postane njihova zaupnica, si vzame čas za vsakega posameznika in skrbno spremlja njihov napredek, ji pravijo kar mama borza.

 

Na dogodku nam je razkrila nekaj o svojih začetkih in nam s svojim strokovnim znanjem predstavila pravila poslovnega oblačenja, ličenja in komuniciranja – tako verbalnega, kot tudi neverbalnega. Najprej je pogovor tekel o pravilih rokovanja, kjer smo se naučili, kakšen je bonton rokovanja v poslovnem svetu. Rokovanje smo povadili tudi v parih in tako prikazali pravila tudi na primeru. Lilijana je nadaljevala s pravili in praktičnim prikazom obnašanja, ko se znajdemo na bodočem delovnem mestu ali na razgovoru za službo.

 

Naučili smo se:

• kako se pravilno oblečemo za tak dogodek,

• kako se predstavimo ob samem prihodu na razgovor,

• kakšna so pravila odlaganja plašča in torbice, če ju imamo pri sebi,

• kako se pravilno usedemo,

• kaj o nas sporoča postavitev naših nog (ali smo bolj razumski ali čustveni).

 

Na koncu smo se še naučili, kako se predstavimo v eni minuti in to povadili tudi med seboj. Naše druženje se je zaključilo od prijetnem klepetu, kjer smo se ozvežili s Cedevito, Cockto in kavo Barcaffe. Vsem partnerjem se iskreno zahvaljujemo!

Comments are closed.