Business Brunch: Podjetništvo v športu

Home  /  Business  /  Business Brunch: Podjetništvo v športu

  • 4425
  • 4425

Business Brunch: Podjetništvo v športu

22 novembra, 2019No Comments

V četrtek, 21. 11. 2019, je potekal naš prvi Business Brunch v študijskem letu 2019/2020 z naslovom Podjetništvo v športu: tek na 200m ali maraton? Predstaviti smo želele, kako pomembno šport vpliva na vsa ostala področja v življenju. Z gosti smo se pogovarjali o tem, kako stopiti iz športne na podjetniško pot, se naučiti vztrajati, iskati motivacijo in premagovati ovire, ki jih gradi življenje.

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devilsov, je povedal, da so z »zabijanjem košev« začeli že v srednji šoli. Takrat si še niso predstavljali razsežnosti, ki jih bo deset let kasneje dosegla ekipa. Od vsega začetka jih naprej žene želja po napredku in močna povezanost v ekipi. Trdo delo in vztrajnost sta jih pripeljala na svetovne odre. Od ustanovitve trampolinskega parka Woop deluje tudi Dunking Devils akademija, kjer vzgajajo nadobudne akrobate. Domna pri delu vodi poslanstvo, da ustvarja okolje, kjer lahko drugi uresničujejo svoje vizije. Pravi, da je pozitivna naravnanost ključ do uspeha, saj nam ta pomaga, da se po vsakem padcu vedno znova poberemo.

Alenka Košir, športna pedagoginja, nekdanja profesionalna ritmična gimnastičarka in danes uspešna podjetnica, je svojo poslovno pot začela tako, da je ob pomanjkanju časa ugotovila, da mora poskrbeti tudi zase. Njeno športno strokovnost je povezala z nasveti o zdravi prehrani in vse skupaj združila v blogu V formi z Alenko košir. Izvaja vodene interdisciplinarne intenzivne treninge, piše recepte, izdala pa je tudi 2 kuharski knjigi. Svoje storitve in izdelke trži preko Facebooka in Instagrama, vedno pa sodeluje le s podjetji, katerih izdelke tudi sama uporablja. Konkurenca na njenem področju je zelo velika, zato sama daje velik poudarek izobrazbi, osebnem pristopu in iskrenosti. Sama je zelo vztrajna, zato je tudi nam položila na srce, da nikoli ne smemo obupati.

Janji Pušl, ustanoviteljica in solastnica plesnega kluba Bolero, se je na dogodku pridružil tudi solastnik Zoran Kljun. Zgodba o Boleru, se je začela pred več kot 30 leti. Veliko trdega dela in vztrajnosti je bilo potrebno, da so danes tako uspešen in vodilni plesni klub v Sloveniji z več kot 300 tekmovalci. Osredotočajo se na kvaliteto pedagogov, ki so bili nekoč tudi njihovi plesalci. Zelo pomembna je strokovnost, le tako lahko izstopaš med konkurenco. Vsi zaposleni zato vlagajo v izobraževanje, njihova miselnost, da delajo, kot da so čisto na začetku, pa jih vedno znova žene naprej in zagotavlja kvaliteto. Janja je poudarila da je pomembno, da kar delaš, delaš s srcem. Voditi te mora poštenost in iskren odnos ljudi, saj je tako zagotovljen dolgoročni uspeh. Pravi, da je njeno delo način življenja, vse je podrejeno tem ciljem. Kljub veliki odgovornosti in oviram na poslovni poti, ne bo nikoli obupala, saj ji zadovoljstvo in nasmehi plesalcev pomenijo največ. Janja in Zoran sta še posebej ponosna na svojo hčerko, Niko Kljun, plesalko svetovnih razsežnosti, ki prav tako veliko pripomore k prepoznavnosti znamke Bolero.

Dogodek so gostje soglasno zaključili z mislijo, da je najbolj pomembna naša vizija in ljubezen do dela. Kljub padcem na smemo obupati, saj za vsakim dežjem posije sonce.

Da je bil naš prvi dogodek še prijetnejši, so poskrbeli naši sponzorji z napitki in okusnimi prigrizki. Zahvaljujemo se podjetjem Vivo Catering, La Popsi, BeLife Kombucha in Union, ki so skupaj z gosti ustvarili odlično vzdušje med udeleženci.

Comments are closed.