DŠPV-jevke v Evropskem parlamentu razpravljale o potrošnikovih pravicah

Home  /  Business  /  DŠPV-jevke v Evropskem parlamentu razpravljale o potrošnikovih pravicah

  • 4335
  • 4335
  • 4335
  • 4335

DŠPV-jevke v Evropskem parlamentu razpravljale o potrošnikovih pravicah

29 januarja, 2019No Comments

V torek, 22. januarja 2019, smo članice Društva študentk poslovnih ved na povabilo Pisarne Evropskega parlamenta sodelovale na dogodku European Youth Seminar, ki je potekal v prostorih Evropskega parlamenta v Bruslju. S predstavniki drugih fakultet Univerze v Ljubljani smo skupaj z mladimi iz različnih držav EU iskale rešitve na aktualne probleme s področja potrošnikovih pravic.

 

Udeleženci seminarja smo se razdelili v tri skupine z različno tematiko ter poskušali najti odgovor na eno izmed treh postavljenih vprašanj znotraj izbrane skupine. Vprašanja prve skupine so se nanašala na problematiko gensko spremenjenih organizmov (gensko spremenjena hrana, uporaba pesticidov, mesna proizvodnja), vprašanja druge na temo razvoja tehnologije (problemi digitalizacije, digitalizacija sveta, varovanja osebnih podatkov v digitalnem svetu) in vprašanja tretje na temo informiranja kupcev (informacije o proizvodnji, kupovanje cenejših produktov, globalizacija podjetij). Izglasovane najboljše rešitve na postavljena vprašanja smo v sklepnem delu seminarja predstavili pred poslancem evropskega parlamenta dr. Igorjem Šoltesom in člani ostalih skupin.

 

Sodelovanje na seminarju nam je omogočilo priložnost za pridobivanje dodatnih znanj, izmenjevanje mnenj v medkulturnem okolju in zanimiv vpogled v način pogajanj po pravilih Evropskega parlamenta, obisk Belgije pa smo izkoristile še za ogled Evropskega parlamenta, Bruslja, okoliških mest in druženje.

Comments are closed.