Business Brunch: Kako vesel je veseli december v resnici?

Home  /  Business  /  Business Brunch: Kako vesel je veseli december v resnici?

  • 4439

Business Brunch: Kako vesel je veseli december v resnici?

11 decembra, 2019No Comments

V torek 10. decembra 2019, je na Ekonomski fakulteti potekal naš drugi letošnji, z dobrodelnostjo obarvan Business Brunch. Tema je bila vodenje dobrodelnih organizacij, ki so nam s svojim delom lahko v navdih in vzor. Z gostjama smo se tako pogovarjali o izzivih, ki jih predstavlja delo v dobrodelnih organizacijah, kako dosegajo tako široko publiko in tudi o zgodbah, ki nikor ne pustijo ravnodušnega.

 

Tanja Petek je sekretarka Zveze prijateljev Mladine Moste-Polje, s katero smo se pogovarjali o programu Botrstvo. Socialno ogroženo okolje najbolj nepravično prizadene otroke, saj jim odraščanje v pomanjkanju vzame otroštvo in pogosto tudi prihodnost. Botrstvo je projekt, s katerim se Zveza prijateljev mladine Moste-Polje trudi, da bi prikrajšanost vsaj deloma odpravili. Na dogodku nam je osvetlila mnoge aspekte projekta Botrstvo, vse od tega kako pridobijo botre in varovance, pa do težav na katere včasih naletijo. Na koncu nam je na srce še položila, da se naj bolj pogosto ozremo okoli sebe in z odprtimi rokami pristopimo do ljudi, ki bi lahko bili v stiski, predvsem pa naj delujemo lokalno in pomagamo bližnjim.

 

Savina Goličnik je pobudnica uspešne dobrodelne akcije Božiček za en dan, pri kateri otroci Božičku napišejo pisma in organizatorji pisma predajo dobrodelnim ljudem, “Božičkom”, ki v akciji sodelujejo in priskrbijo darila. Poleg otrok v sklopu programa obdarujejo tudi starejše ljudi. Lani so tako obdarovali kar 11.111 otrok in 968 starostnikov, ter tako polepšali praznike in na ustnice priklicali nasmeh več kot 12.000-krat, akcija pa vsako leto še raste. Z nami je tudi delila kako poteka letošnja akcija, s kakšnimi izzivi se srečujejo, ter kako jih (z veliko dobre volje) uspešno premagujejo. Za popotnico nas je v udarniškem duhu nagovorila, da če imamo idejo, naj le stopimo v akcijo.

 

Tudi članice društva ter obiskovalci našega dogodka, smo zbirali hrano in razne higienske pripomočke. Upamo, da smo s tem poskrbeli za vsaj malo bolj vesel december kakšne socialno ogrožene družine. Vse zbrane stvari smo podarili organizaciji Anina zvezdica. Za velikodušno donacijo se zahvaljujemo tudi študentskemu domu C.

Za prijetno druženje so poleg odličnih gostij poskrbeli tudi naša sponzorja Vivo catering in Union, ki sta na dogodku poskrbela za okusne prigrizke in pijačo.

Comments are closed.