OSLO

Home  /  IZMENJAVE  /  OSLO

Letnik in smer študija v času izmenjave: 3. letnik, International Business

Na izmenjavi sem bila v: BI Norwegian Business School, Oslo, Norveška, januar 2021 – junij 2021

Za Norveško sem se odločila zaradi čudovite narave in skandinavskega načina življenja. Želela sem spoznati kulturo in živeti v Oslu zaradi zanimive arhitekture in možnosti športnih aktivnosti v bližini centra mesta.

Za izbrano fakulteto sem se odločila zaradi izredne kakovosti, zanimivih predmetov, različnega učnega pristopa in modernega dizajna fakultete. Fakulteta BI nudi veliko možnosti za skupinsko delo (teamwork) in sodelovanje pri raznih projektih ter tekmovanjih. S skupino študentov sem sodelovala na L’Oréal Brandstorm international innovation competition.

Izmenjava na Norveškem nudi veliko možnosti za čudovita potovanja. Ogledala sem si Tromsø, kjer sem videla polarni sij (auroro). Zaradi navdušenja nad smučanjem sem se odpravila v Trysil, prav tako pa sem smučala na smučišču Tryvann v bližini Osla. Geilo je čudovito mestece za ostale zimske aktivnosti. Prav tako svetujem ogled okolice Ålesunda. Za ljubitelje surfanja in plaž je pravšnji Stavanger. Bergen je zelo lepo obmorsko mesto. 17. maja je tam veliko praznovanje za Norveški nacionalni dan in odlična priložnost za pristen vpogled v kulturo ter nova poznanstva z domačini. Tipična Norveška izkušnja je tudi najem majhne hiške (cabin) izven centra mesta za krajši izlet v naravi. Moje najljubše potovanje je bilo na Lofote, kjer lahko s pohodi dosežeš izjemne razgledne točke s pogledom na fjorde in plaže. 

Na izmenjavi sem prvič preizkusila tek na smučeh, vožnjo s huskyji in tradicionalne vaflje. Zame je bil največji kulturni šok spoznanstvo, da stereotipi o Norvežanih do velike mere res držijo.

BI Norwegian Business School
Vožnja s husky-ji

Moj nasvet je, da dobro prebereš opise predmetov, da se prijaviš na izmenjavo na BI Norwegian Business School in nadgradiš svoje znanje ter pridobiš izredno mednarodno izkušnjo!

Prav tako na izmenjavo ne pozabi vzeti športnih oblačil in pohodniških čevljev.

Z izmenjave imam čudovite spomine. Spoprijateljila sem se s študenti s celega sveta, prepotovala velik del Norveške in uspešno zaključila 3. letnik študija na izjemni fakulteti. 

O sebi sem se naučila, da sem se zmožna prilagoditi različnim situacijam, ustvariti dolgoročna prijateljstva, sem organizirana, komunikativna in pozitivna. Prav tako sem ugotovila, da pohodništvo le ni tako slabo, sploh če je razgled vreden hoje.