NOTTINGHAM

Home  /  IZMENJAVE  /  NOTTINGHAM

Letnik in smer študija v času izmenjave: 2. letnik podiplomskega študija, smer poslovodenje in organizacija

Na izmenjavi sem bila na: Nottingham Trent University, Nottingham, UK, zimski semester v študijskem letu 2018/19

Za Veliko Britanijo sem se odločila, ker sem želela spoznati angleško kulturo in zaradi izboljšanja jezika.

Na izmenjavo ne pozabi vzeti pretvornika za vse elektronske naprave 😂

Na fakulteti mi je bil všeč njihov drugačen pristop in način učenja skozi branje literature. Izpiti so vsi esejskega tipa, kar pomeni da ni piflarije, temveč je potrebno razumevanje snovi. 

Ko obiščeš Veliko Britanijo, se vpiši v študentski klub, kjer lahko vsak vikend obiščeš nov kraj in tako spoznaš lepote Anglije. Samo mesto Nottingham pa je odlično za nekoga, ki prvič potuje, saj je zelo enostavno potovati z javnim prevozom, hkrati pa lahko skoraj povsod prideš peš. 

Na izmenjavi sem se prvič vozila po drugi strani ceste in v krožišču po nesreči zapeljala v napačno smer 😆

Zame izmenjava ni predstavljala kulturnega šoka, saj so Angleži bolj odprt in topel narod od Slovencev. Tudi radi pomagajo pri vsem. Pridobila sem veliko prijateljev. 

Moj najljubši spomin iz izmenjave je dočakanje novega leta na izjemno okrašenem glavnem trgu Nottinghama, ki je bil par minut stran od mojega doma. 

O sebi sem se naučila to, da ne želim ostati večno v Sloveniji, temveč želim čim več potovati in spoznavati nove kulture. 

Moj nasvet zate je, da zbereš pogum in greš na izmenjavo ter s tem razširiš svoj pogled na svet. Meni je izmenjava omogočila pridobitev prve zaposlitve v tujini, na katero sem zelo ponosna. 

Nottingham Trent University