MELBOURNE

Home  /  IZMENJAVE  /  MELBOURNE

Letnik in smer študija v času izmenjave: 2. letnik podiplomskega študija, management

Na izmenjavi sem bila na: Monash University – Monash Business School, Melbourne, Avstralija, februar – junij 2018

Nina se je dejansko odločila, da se preseli v Avstralijo, kjer sedaj živi že več kot 2 leti. Če kdo, je zagotovo ona pravi naslov, da ti pove več o življenju v Avstraliji.

Za izbrano državo in fakulteto sem se odločila, ker še nikoli nisem bila v Avstraliji in se mi je zdela odlična priložnost, da jo obiščem.

Na izmenjavo ne pozabi vzeti toplih oblačil!! V Avstraliji (predvsem v Melbournu) je lahko zelo mrzlo (naj te ne zavedejo temperature, mraz je drugačen in tukaj ne poznajo notranjega ogrevanja, hiše niso izolirane itd.)

Na fakulteti mi je bil všeč odnos profesorjev, možnost, da si sam kreiraš urnik, obštudijske dejavnosti, knjižnica, vendar mi ni ustrezala pretirana uporaba klime (haha). 

Spodbudno učno okolje

12 apostolov

Ko obiščeš Melbourne, si moraš ogledati VSE! Melbourne je odlično mesto za brunche, odlično kavo in znan po dobrih pubih in kulturi. Ampak nujno pojdi ven iz Melbourna, narava je prečudovita! Včlani se v Monash boardriders in se nauči surfati, obisk 12 apostolov, Mornington peninsula itd. (lahko me kontaktirate za daljši seznam).

Na izmenjavi sem prvič poskusila surfati in je bilo težko, ampak vredno vsakega truda! 

Moj najljubši spomin iz izmenjave je dan ko sem se odločila, da želim tukaj ostati. 

O sebi sem se naučila to, da sem veliko močnejša, kot sem mislila. Biti tako daleč od družine in prijateljev, ko se malo da ne lahko zaneseš samo nase, odkriješ, da si sposoben veliko več kot si si mislil. 

Moj nasvet zate je ne razmišljaj, zakaj ne, ampak zakaj ja. Čeprav je težko iti tako daleč in je velik finančni zalogaj, ne poznam nobenega, ki bi mu bilo žal, da je izbral Avstralijo.