DUNAJ

Home  /  IZMENJAVE  /  DUNAJ

Letnik in smer študija v času izmenjave: 3. letnik dodiplomskega študija, smer Denar in finance

Na izmenjavi sem bila v: Wirtschaftsuniversität Wien (WU), Dunaj, Avstrija, februar – junij 2022

Za Dunaj sem se odločila, ker je bila ena izmed najbolje ocenjenih partnerskih univerz za izmenjavo, ker je v nemško govoreči državi in ker je Dunaj zelo lepo mesto, ki ni predaleč, a hkrati ni preblizu. 

Na izmenjavo ne pozabi vzeti odeje za ležanje v parku ali za piknik v parku!! In slušalk za poslušanje glasbe.

Na fakulteti mi je bil všeč sistem predavanj, profesorji in predvsem knjižnica – tam se je bilo zelo lepo učiti. Ni mi pa ustrezalo, da je kampus tako velik, saj sem kdaj potrebovala tudi deset minut hoje od začetne do končne stavbe, kjer je zelo pihalo – sploh pozimi.  

Ko obiščeš Dunaj si moraš ogledati Burggarten (najbolj lušten park), Schmetterlinghaus (hiša s zelo lepimi metuljčki) in obiskati sushi restavracijo NEKO sushi (imajo t.i. “fire sushi”).

V parku…

Palmenhaus

Na izmenjavi sem prvič poskusila Almdudler (avstrijska pijača – kot neke vrste limonada z zelišči). 

Zame je bil največji kulturni šok količina krščanskih praznikov v pomladnem času in da se trgovine zaprejo zelo zgodaj, okoli 18. ali 19. ure. Ker je Avstrija zelo blizu Slovenija pa imamo veliko stvari skupnih, tako da večjih kulturnih šokov nisem doživela.  

Moj najljubši spomin iz izmenjave je kopanje na privatni “plaži” na otoku Donauinsel.

O sebi sem se naučila to, da želim nadaljevati svojo izobraževalno pot v tujini, saj menim, da lahko tam bolje razvijem svoj potencial in mi bolje ustrezata tako način studija kot način življenja.

Moj nasvet zate je, da se ne druži samo z drugimi erasmus študenti, ampak tudi z domačini oziroma rednimi študenti WU.