BORDEAUX

Home  /  IZMENJAVE  /  BORDEAUX

Letnik in smer študija v času izmenjave: 2. letnik magisterskega študija, smer International Business

Na izmenjavi sem bila na: Kedge Business School, Bordeaux, Francija, jesenski semester 2022/2023

Za Francijo sem se odločila, ker sem v Bordeauxu bila že leta 2019 in že takrat me je mesto povsem očaralo. Posledično sem se želela vrniti nazaj in izkusiti tamkajšnje študentsko življenje.

Na izmenjavo ne pozabi vzeti brisače, udobnih čevljev in družabnih iger (karte). Prav tako ne pozabi obiskati vinske kleti v Saint Emilionu in rezervirati tečaj surfanja.

Na fakulteti mi je bilo všeč, da smo večino dela opravili v sklopu predavanj in posledično nismo imeli veliko dela izven fakultete, vendar mi ni ustrezala francoska birokracija in občasna neodzivnost referata. 

Ko obiščeš Francijo si moraš ogledati Saint Emilion, Dune du Pilat, Biarritz, pokrajino Dordogne, Bayonne in Pariz.

Na izmenjavi sem prvič poskusila ostrige, ki so za to pokrajino značilne. 

Zame je bil največji kulturni šok sprijazniti se s francosko počasnostjo in da si je pri njih potrebno vzeti čas za praktično vse.

Moj najljubši spomin iz izmenjave je, ko smo se s prijateljicami odpravile na surfanje v kraj Lacanau. Bilo je izredno utrujajoče, a hkrati eden izmed najljubših spominov iz izmenjave. 

O sebi sem se naučila to, da sem precej prilagodljiva oseba.

Moj nasvet zate je, da ne iščeš razlogov, zakaj ne bi šel na izmenjavo, in samo greš! Verjamem, da bo to izkušnja, ki te bo zaznamovala in te spremenila.

Sladke francoske pregrehe…