IZMENJAVE

Home  /  IZMENJAVE

IZMENJAVE

Ali si tudi ti odločen/a, da se boš v študentskih letih udeležil/a vsaj ene izmenjave? Ne veš, ali je zate prava Španija, Norveška ali morda Mehika?

Marsikatera članica DŠPV se je odločila enako in se podala na pot čez meje Slovenije. Ker v društvu spodbujamo prenos znanja in izkušenj med študenti in študentkami, smo se odločile, da pripravimo DŠPV “Tripadvisor” – z vami bomo delile nasvete, namige, izzive in občutke, ki vam bodo pomagali izbrati pravo destinacijo in se čim bolje pripraviti na odhod na izmenjavo, ki vam bo zagotovo polepšala študentska leta.

DUNAJ
Petra Cirar
DUNAJ Wirtschaftsuniversität Wien
Petra se je odločila, da bo zimski semester preživela na WU Wien. Na Dunaju je ugotovila, da wifi ni tako samoumeven in da božični Dunaj ponuja čudovite koncerte in stojnice. Želiš izvedeti več?
Več o izmenjavi

OSLO
Stela Habjan
OSLO BI Norwegian Business School
Stela je svoj mednarodni semester preživela na severu na BI Norwegian Business School. Severni sij, plaže, huskyji in nova spoznanstva se slišijo odlično, zato te vabimo, da si prebereš več o njenih nepozabnih doživetjih!
Več o izmenjavi

AMSTERDAM
Manja Kopušar
AMSTERDAM Universiteit van Amsterdam
Manja se je na izmenjavo podala v pisani Amsterdam, kjer je bila presenečena nad multikulturnostjo, navdušena nad visokokvalitetnim študijem in odkrivala lepe nizozemske kotičke. Te zanima več?
Več o izmenjavi

STELLENBOSCH
Eva Čeperlin
STELLENBOSCH Stellenbosch University
Eva je v letu 2020 ljubljanske klopi zamenjala za južnoafriške. Tam je obiskovala vinske festivale, navijala na rugby tekmi in obiskala plažo Boulders Beach, kjer je pozdravila tudi pingvine. Kaj je bil zanjo največji kulturni šok in kaj je prvič poskusila? Preberi več. 😉
Več o izmenjavi

MONTERREY
Manja Kopušar
MONTERREY Tecnológico de Monterrey
Manja je jeseni 2019 spakirala kovčke in se odpravila v sončno Mehiko. V Monterreyu je raziskovala novo kulturo, se družila z odprtimi domačini, manjkali niso niti izleti v “cenote”. Kaj ti svetuje ob obisku v Mehiko, si lahko prebereš v novički.
Več o izmenjavi

MELBOURNE
Nina Bečejac
MELBOURNE Monash University – Monash Business School
Nina je svojo mednarodno študijsko izkušnjo doživela v (ne tako) topli Avstraliji. Navdušena je bila nad fakulteto, surfanjem in vsemi znamenitostmi, ki si jih lahko ogledaš, zato se je odločila, da se tja vrne. Preberi, kaj vse je počela in kaj ti svetuje.
Več o izmenjavi