Utrinki z dogodka Business brunch z Ano Lukner Roljič

Home  /  Business  /  Utrinki z dogodka Business brunch z Ano Lukner Roljič

  • 4197
  • 4197

Utrinki z dogodka Business brunch z Ano Lukner Roljič

12 aprila, 2018No Comments

Za nami je še en uspešno izveden Business Brunch, na katerem smo v sredo, 11. aprila 2018, gostile Ano Lukner Roljič, mednarodno priznano podjetnico, vizionarko ter inspiracijsko predavateljico, ki danes vodi izpostavo pospeševalnika ABC v kalifornjiskem San Joseju. Ana nam je na začetku srečanja povedala nekaj stvari o sebi, predvsem o tem kako je do Amerike sploh prišla in o začetkih njene poslovne poti.

 

Povedala nam je, da je po končani srednji šoli v Ljubljani kot teniška igralka prejela štipendijo in odletela v San Jose, kjer je diplomirala iz mednarodnega poslovanja na San Jose State University, nato pa se vrnila v Slovenijo, kjer je pridobila še mednarodni naziv MBA. S tem pa je na plan že prišlo prvo vprašanje, ki se je nanašalo prav na razliko med študijem v Ameriki in Sloveniji. Ana nam je povedala, da so razlike velike, predvsem v tem, da v Ameriki izstopa povezanost, ljudje se učijo drug od drugega (tudi predavatelji se želijo učiti od študentov), vsako mnenje šteje in veliko več poudarka je na praksi.

 

Nadaljevala je z začetki njene poslovne poti, ki se je začela z zaposlitvijo v Leku, ki jo sicer označuje kot fenomenalno izkušnjo, vendar pravi, da je kmalu ugotovila, da želi začeti uveljavljati svoje lastne ideje. Tako se je po njenem mnenju njeno življenje začelo tam nekje pri 27 letih, ko se je po propadu njenega prvega podjetja odločila postati odvisna samo še sama od sebe in s tem doživela “preporod”. “V Silicon Valleyu štejejo izkušnje. Ko sem začela razlagati svoje propade so se vsem zdeli super in mi takoj predlagali, da moram svoje izkušnje začeti deliti z drugimi.” Povedala nam je, kako je pomembno na poraze gledati kot na dobre izkušnje iz katerih se učimo in jih ne ponavljamo več. Vprašali smo jo tudi kako je kot uspešna ženska v Ameriki sprejeta: “Če ženska verjame vase, v svojo žensko intuicijo, lahko uresniči svoje sanje.” Večkrat je poudarila, kako zelo podpira naše društvo, saj smo ženske tudi po njenem mnenju še vedno zapostavljene v poslovnem svetu in da se žal moramo še vedno bolj dokazovati kot moški. “To je realnost, lahko vam povem iz lastnih izkušenj, saj sem največkrat edina ženska na mnogih sestankih.” “Ljudje preveč iščemo inspiracijo v drugih, premalo pa smo v stiku s samim sabo”. Večkrat je poudarila, kako pomembno je, da je človek v stiku sam s sabo in predvsem to, da dela kar ga veseli.

 

Sledila so razna vprašanja, predvsem na temo njenega uspeha in na napotke, ki bi nam jih svetovala. Na vprašanje kaj je zanjo največji uspeh je odgovorila: “Prvo sigurno družina, pravi prijatelji, predvsem pa da lahko daješ. Ne v smislu denarja, ampak da daješ sam sebe, s tem da znaš prisluhniti ljudem in si sočuten. Nikoli ne moremo vedeti kdaj bomo v istem položaju kot oni. Sama sem v takem položaju bila in zato to še bolj cenim.” Dodala je tudi, da karierni uspeh že pride, če delaš kar te veseli in si “priden”. “To je pač del življenja”, kot pravi sama.
Predlagala nam je, da je dandanes pomembno biti realen, si pomagati med sabo, se povezovati z ljudmi ter poslušati druge. Zelo pomembna je tudi rast na vseh nivojih, učenje na vseh področjih, saj smo tako lahko “konkurenčni” in se pogovarjamo z vsemi ljudmi. Poleg tega pa je po njenem mnenju treba biti tudi zelo inovativen in čim bolj drugačen. Velikokrat je poudarila tudi TRUHOMO (Tru and Honest Mankind), ki je njen vseživljenski projekt, pri katerem gre za pošten in iskren način življenja, ki je pomemben tako v osebnem, kot tudi v poslovnem svetu. Za konec nas je opozorila, da živimo v zanimivih časih, še bolj zanimivi časi pa šele prihajajo. “Spremembe se odvijajo nenormalno hitro in treba se jim se prilagajati, v nasprotju so lahko za nas usodne.”

 

Business Bruch smo zaključile s druženjem ob prigrizkih, kavi in čaju. Tako se želimo zahvaliti tudi našim sponzorjem Barcaffeju, čajnici Zisha in Vivo Cateringu za vse njihove dobrote.

Comments are closed.