Utrinki z okrogle mize Krilo med hlačami

Home  /  Business  /  Utrinki z okrogle mize Krilo med hlačami

  • 4154
  • 4154
  • 4154
  • 4154

Utrinki z okrogle mize Krilo med hlačami

19 marca, 2018No Comments

Ob dnevu žena, prazniku ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk, smo letos organizirale že tretjo okroglo mizo. Na dogodku Krilo med hlačami smo gostile ženske, ki zasedajo vodilne položaje na področjih, kjer prevladujejo moški. Z nami so bile Alenka Bratušek, poslanka in nekdanja predsednica vlade RS, Alenka Gorenčič, direktorica davčnega svetovanja v podjetju Deloitte, Nevenka Kržan, direktorica in partnerka v podjetju KPMG, Jožica Rejec, nekdanja predsednica uprave podjetja Domel in Melita Rozman Dacar, direktorica SŽ – Tovorni promet. 

Gostje je najprej pozdravila dekanja Ekonomske fakultete Metka Tekavčič, nato pa je besedo predala moderatorki dogodka Patriciji Jukić. Iz gostij je izvabila kar nekaj zanimivih in zabavnih anekdot iz njihove karierne poti in kar nekaj vzpodbudnih besed za študente, ki se na karierno pot šele podajamo.

 

Najprej jih je pozvala, da se spomnijo začetkov, ko so bile kot študentke v podobni vlogi, kot smo danes me. Jožica Rejec se je spominjala svojih začetkov, ko je bila že med svojim šolanjem obdana z moškimi kolegi. Začetnemu nejeverju v njene sposobnosti se je zoperstavila s svojo uspešnostjo na izpitih. Nato so nas gostje vodile po svojih kariernih poteh, ki so jih pripeljale do trenutnih položajev. Melita Rozman Dacar je svojo pot po študiju začela v istem podjetju, kjer dela še danes. Zaupala nam je, da je tudi ona na začetku delala napake. Vendar pa je to ni ustavilo pri doseganju zadanih ciljev, saj se je na napakah veliko naučila. Alenka Bratušek je z nami delila zgodbe, ko je bila kot predsednica vlade večkrat tarča novinarjev, pogosto zaradi svoje izbire oblačil namesto besed, kar se moškim predhodnikom ni dogajalo. Nevenka Kržan je poudarila pomen ohranjanja lastne integritete in da ženske ne smemo dovoliti, da bi nas morebitne neprimerne opazke ovirale.

 

Vse gostje so strinjale, da se je njihov pogled na dan žena spremenil s prehodom iz študijskega v delovno okolje. Poudarile so tudi, da nas mora pomen 8. marca spodbujati skozi vse leto. Ženske v Sloveniji imamo dobre možnosti tako v podjetništvu kot v večjih podjetjih. Vodenje podjetja iz specifično ‘moške’ stroke je močno cenjeno  v tujini, kjer po večini držav, kljub visokemu razvoju, to ni praksa. Za konec jih je Patricija povprašala še o pomembnosti moških zaveznikov na njihovi karierni poti. Alenka Gorenčič je kot zaveznika izpostavila predvsem partnerja, vse pa so se strinjale, da so zagotovo pomembni tako moški kot ženski zavezniki. Vse gostje so nas vzpodbudile k izpolnjevanju misije in poslanstva našega društva. Trdo delo, vztrajnost, nenehno učenje in povezovanje so ključni za uspeh v poslovnem svetu.

 

Okroglo mizo smo zaključile s prijetnim klepetom ob kavici in pecivu, za kar se zahvaljujemo Vivo Cateringu in Barcaffeju, našo dvorano pa so krasili čudoviti aranžmaji podjetja Floral Image.

Dodaj odgovor