Utrinki z dogodka Zagrizi Blockchain

Home  /  Business  /  Utrinki z dogodka Zagrizi Blockchain

  • 4055
  • 4055
  • 4055
  • 4055
  • 4055
  • 4055

Utrinki z dogodka Zagrizi Blockchain

17 novembra, 2017No Comments

Za nami je prvi letošnji Business Brunch. Ob kavici, čaju in odličnih prigrizkih podjetja Vivo smo se s tremi gosti pogovarjali o Blockchain tehnologiji. Vito Martin Hrženjak iz podjetja Rialto.ai, soustanovitelj Hive Project Jure Soklič in Primož Novak iz podjetja Economius so z nami delili svoje poglede na razvoj tega razmeroma novega fenomena.

Največ vprašanj se je nanašalo na ICO (Initial Coin Offering), na priložnosti v prihodnosti in na najboljši način za vstop na trg. Gostje so se strinjali, da so denarni zneski nerealno visoki in da se bo v prihodnje stvar vrednotila bolj normalno. Evforija glede višine zneska se bo umirila, ne pa tudi evforija glede števila ICO. Teh bo vedno več, saj gre za preprost način trgovanja, ki je investitorjem všeč.

 

Jure Soklič: »Blockchain in Smart contracts bodo spremenile naš pogled na svet. Trg kriptovalutut bo še naprej rasel, verjemite.«

 

V nadaljevanju je beseda tekla o slabi ureditvi Blockchain-a in kriptovalut v Sloveniji s poudarkom na neodločenosti EU. Slovenija je zelo močna na področju obeh panog, a ji primanjkuje zakonsko določena ureditev teh dveh področij. Država ima vse pogoje postati »ICO prijazna država«, a bo veliko odvisno od sprejete zakonodaje na državni in evropski ravni.

Primož Novak: »Kontaktiral sem že mnogo organov, pa mi nihče ne zna povedati, kako se področje kriptovalut obdavčuje.«

Jure Soklič: »Vseeno je kakšno stopnjo davka bodo postavili, samo naj jo že enkrat točno določijo in definirajo.«

Na koncu so udeleženci postavili še vprašanja glede Blockchain-a v malih podjetjih in katere so koristi uporabe le tega. Mikro podjetja se bodo z Blockchain-om v največji meri srečala preko Pametnih pogodb, kar bo zmanjšalo stroške ter povečalo transparentnost in varnost delovanja.

Končali smo s slikanjem z gosti in nadaljevali druženje z udeleženci ob prigrizkih, pijači in dobrih zgodbah. Zahvaliti se želimo tudi našim podpornikom, ki so omogočili, da smo se lahko na Brunchu pošteno okrepčali: Barcaffeju (black ‘n’ easy), čajnici Zisha ter Vivo cateringu, saj je pogovor in druženje ob dobri kavi ali čaju ter okusnih prigrizkih bolj zanimiva in sproščena.

Dodaj odgovor